sfpa-ikaros.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις

  • Για τον Παναγιώτη

Είναι η πιο δύσκολη στιγμή για όλους μας να σου πούμε το τελευταίο αντίο. Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έφυγες από κοντά μας τόσο νωρίς και τόσο νέος, γεμίζοντας με θλίψη την οικογένειά σου και τους αμέτρητους φίλους σου. Μαχητής, πεισματάρης και γενναίος, όπως σε όλα σου, έτσι και μπροστά στην δύσκολη περιπέτεια της υγείας […]

Read More
  • Μνημείο Πεσόντων αεροπόρων στη Ροδινή Αχαΐας.

Κυριακή 22 Αυγούστου 1993. Άνω Ρόδινη Αιγειάλειας του Νομού Αχαΐας. Κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων αεροπυρόσβεσης ένα α/φος CL-215 Canadair της 355MTM “Ηφαιστός” της Πολεμικής Αεροπορίας καταπέφτει και συντρίβεται. Στα χειριστήριά του ο Σμηναγός (Ι)  Στυλιανός Κελετσέκης και ο Ανθυποσμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Παλαμιώτης -κυβερνήτης και συγκυβερνήτης αντίστοιχα- χάνουν τη ζωή τους. Στο σημείο του ατυχήματος υπάρχει […]

Read More
  • B-52H Stratofortress στο FIR Αθηνών

Ένα ζεύγος στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52H Stratofortress της USAF πέταξαν σήμερα 4 Μαΐου 2021 εντός του FIR Αθηνών. Τα αεροσκάφη έφεραν χαρακτηριστικό κλήσης “GRIMM31” με s/n 61-0006 και “GRIMM32” με s/n 60-0026. Κατά την είσοδό τους ακολουθούνταν από τουλάχιστον 1 α/φος F-16.

Read More
  • Διελεύσεις Εναερίων Μέσων Παρέλασης 25ης Μαρτίου 2021

Φωτογραφίες από τις διελεύσεις εναερίων μέσων στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2021 αλλά και από διελεύσεις που έγιναν πάνω από διάφορες πόλεις της Ελλάδας για τον εορτασμό των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική επάνασταση.

Read More
  • Απονομή πλακέτας από τον Διοικητή του ΕΤΗΜ στον Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο

.του Δημητρίου Παναγιωτόπουλου. Απονεμήθηκε σήμερα, 5 Φεβρουαρίου 2021, από το Δκτη του ΕΤΗΜ τιμής ενεκεν στον αδελφό μου Παναγιώτη για τη βοήθεια του τον Ιούνιο του 2020 στην κατασκευή του αμφιθεάτρου της Μονάδας με φωτογραφική σύνθεση δική του. Όλες οι εργασίες έγιναν παράλληλα με την ακτινοθεραπεια που έκανε εκείνες τις ημέρες.

Read More
  • Αναχώρηση του πρωτότυπου F-16V

Το πρωτότυπο του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών F-16 στη διαμόρφωση Viper, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης στην ΕΑΒ, αναχωρεί από την 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα για τις ΗΠΑ, όπου και θα ολοκληρωθούν οι δοκιμές των συστημάτων του, για να ξεκινήσει κατόπιν η μαζική μετατροπή και των υπολοίπων αεροσκαφών.

Read More
  • “SKYROS 2021” DV-Day

O Συλλόγος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας“ΙΚΑΡΟΣ” παρευρεθηκε στην 114ΠΜ / Αεροπορική Βάση Τανάγρας για την Ημέρα Διακεκριμένων Προσώπων (DV-Day) οπού βρίσκονταν σε εξέλιξη η άσκηση “SKYROS 2021” με την συμμετοχή 4 αεροσκαφών Rafale F3R της Armée de l’air. Ο σύλλογος μας ευχαριστεί το Γραφείο Εκπροσώπου Τύπου ΓΕΑ για την βοήθειά του προκειμένου να πραγματοποιηθεί αυτή η […]

Read More
  • 111ΠΜ – Εορτή της Π.Α 2019

Μέλη του Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ” βρέθηκαν στην 111Π.Μ-Αεροπορική Βάση Νέας Αγχιάλου με αφορμή την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας 2019.

Read More
  • 110ΠΜ – Εορτή της Π.Α 2019

Μέλη του Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ” βρέθηκαν στην 110Π.Μ-Αεροπορική Βάση Λάρισας με αφορμή την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας 2019.

Read More
  • 113ΠΜ – Εορτή της Π.Α 2019

Μέλη του Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ” βρέθηκαν στην 113Π.Μ-Αεροπορική Βάση Μίκρας με αφορμή την εορτή της Πολεμικής Αεροπορίας 2019.

Read More
  • Παρέλαση στη Θεσσαλονίκη 28 Οκτωβρίου 2019

Μέλη του Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ” παρακολούθησαν από κοντά την στρατιωτική παρέλαση, τις διελεύσεις των εναερίων μέσων της 28ης Οκτωβρίου 2019 καθώς και την αεροπορική επίδειξη που πραγματοποίησε το F-16 DEMO TEAM “ZEUS” στη Θεσσαλονίκη.

Read More
  • Άφιξη των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στην 113ΠΜ για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Στην άφιξη των ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού στην 113ΠΜ βρέθηκαν τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ”. Τα ελικόπτερα μεταστάθμευσαν στην αεροπορική Βάση Μίκρας από οπού θα απογειωθούν για να συμμετάσχουν στην στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Read More
  • Δοκιμαστικές διελεύσεις εναερίων μέσων.Θεσσαλονίκη 22 Οκτ 2019

Μέλη του Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ” παρακολούθησαν από κοντά τις δοκιμαστικές διελεύσεις των εναερίων μέσων για την στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκαν στις 22 Οκτωβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη.

Read More
  • Athens Flying Week 2019

Ο Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ” παρευρέθηκε στο αεροδρόμιο της Τανάγρας και παρακολούθησε το Athens Flying Week 2019. Ο Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ” εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση.

Read More
  • Επίσκεψη στο A/T ΒΕΛΟΣ D16

Στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης βρίσκεται το ιστορικό A/T ΒΕΛΟΣ. Μέλη του Συλλόγου Φίλων Π.Α “ΙΚΑΡΟΣ” επισκέφτηκαν το πλοίο.

Read More
  • Επίσκεψη στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019

Την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης 2019 επισκέφθηκε ο Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ”.

Read More
  • Graf-Ignatievo 2019

Στην Αεροπορική Βάση Graf-Ignatievo της Βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας βρέθηκαν μέλη του Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας ΙΚΑΡΟΣ το Σάββατο 29 Ιουνίου 2019.

Read More

Δημοφιλείς Αναρτήσεις

  • ΤΑΜΣ- ΣΑΡΙΣΑ 2016

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 μέλη του Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ” παρακολούθησαν από κοντά την  τελική φάση της ΤΑΜΣ- ΣΑΡΙΣΑ 2016 στο πεδίο βολής Ασκός-Προφήτης. Δείτε φωτογραφίες από την τελική φάση της ΤΑΜΣ- ΣΑΡΙΣΑ 2016 κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα Σάρισα 2016 from Hellenic Air Force on Vimeo.    

Read More
  • ΣΟΤ Ελικοπτέρων 2016 / Άσκηση CSAR.

Ο Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ” παρακολούθησε από κοντά άσκηση έρευνας και διάσωσης μάχης (CSAR ) η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της 1ης Εκπαιδευτικής Σειράς ΣΟΤ Ελικοπτέρων 2016. Το σενάριο προέβλεπε διάσωση χειριστή  ο οποίος είχε καταρριφθεί πίσω από τις εχθρικές γραμμές ενώ ταυτόχρονα τα ελικόπτερα διάσωσης  δέχονταν επίθεση από μαχητικά αεροσκάφη. Στην άσκηση συμμετείχαν ένα ελικόπτερο […]

Read More
  • Δραστηριότητες των CL-415 της 383ΜΕΕΑ

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την εκπαιδευτική  δραστηριότητα των CL-415 της 383ΜΕΕΑ “ΠΡΩΤΕΑΣ” Μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Δημήτρη Ζάχου.   Δείτε φωτογραφίες από τις δραστηριότητες κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα

Read More
  • Τα PHANTOM της 339Μ αναχωρούν για το “RIAT 2016”

Η 339Μ “ΑΙΑΣ” αναχώρησε με 2 αεροσκάφη F-4E PHANTOM II AUP για τη μεγαλύτερη αεροπορική γιορτή της Ευρώπης. Το Royal International Air Tatoo 2016 στην αεροπορική βάση RAF Fairford. Τα αεροσκάφη με s/n 01504 και 71755 φέρουν διακοσμημένες πτερυγικές δεξαμενές καθώς και διακοσμημένα Travel Pods. Δείτε φωτογραφίες κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα  

Read More
  • “75η Επέτειος της Μάχης της Κρήτης”, Μάλεμε 2016

Στην 75η Επέτειο της Μάχης της Κρήτης στο Μάλεμε βρέθηκε ο Σύλλογος Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας “ΙΚΑΡΟΣ” όπου τα μέλη του παρακολούθησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις αλλά και την εντυπωσιακή επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 “Ζευς”  (F-16 Demo Team “ZEUS”). Δείτε φωτογραφίες από τις εορταστικές εκδηλώσεις κάνοντας κλικ στην παρακάτω εικόνα

Read More